Plan uw Antigeen, PCR en of RT-PCR test vandaag.

Als u een aanvraag van uw arts, CTPC-code of Coronalert-code per sms heeft ontvangen, wordt de test gratis uitgevoerd. Neem hiervoor uw ziekenfonds kleefbriefje & identiteitskaart mee.

Resultaat Binnen:

110

Boeken

logo
logo
covid-19 pcr test
covid-19 pcr test

Officieel non-COVID reisdocument

Ontvang uw gecertificeerde non-Covid reisverklaring onmiddellijk per mail.

covid-19 pcr test

Covidsafe Be APP

Ontvang uw resultaat in de CovidSafe.be app indien u beschikt over een Belgisch rijksregsiter nummer.

covid-19 pcr test

Boek makkelijke online een afspraak

Reserveer in enkele klikken jouw afspraak via onze online boekingstool.

covid-19 pcr test

Boek online een afspraak

Test afleggen in:

Selecteer een test

Binnen de

110

Tijdslot

Boek uw test

Veelgestelde vragen

 • Geldt de testuitslag als reisbewijs

  Onze testen worden erkend als een PCR certificaat en non-COVID-19 reisbewijs. U ontvangt van uw uitslag een digitaal certificaat (PDF-document) dat u makkelijk kan printen. De RT-pcr en Atingeen resultaten kunnen ook gedownload worden via de covidsafe.be app of mijngezondhied.be indien u beschikt over een Belgisch rijksregister nummer.

 • Wanneer krijg ik mijn testuitslag?

  Afhankelijk van de door u vooropgestelde urgentie wordt uw testresultaat altijd binnen deze termijn in de vorm van een printbare versie aan u per mail bezorgd.

 • Welke gegevens vind ik terug op mijn testresultaat?

  Uw uitslag, naam, Geboortedatum, Gegevens van het laboratorium, Stempel van onze dokter, Datum en tijd van uitslag, Manier van testen (het betreft een RT-PCR test)

 • Is jullie test betrouwbaar?

  Onze PCR test is de hoogste standaard onder de laboratoriumonderzoeken. Hierdoor is de kans dat u binnen de 48 uur na het afnemen van de test Covid klachten ondervindt miniem (zo goed als nihil).

 • Welke test voeren jullie uit?

  Wij gebruiken de betrouwbare (RT) PCR test. Deze worden geautomatiseerd uitgevoerd in de erkend en gevalideerde laboratoriums van SYNLAB Belgium SC/SPRL.

 • Op welke manier wordt de test afgenomen?

  Om de betrouwbaarheid van de test te garanderen wordt er eerst wat speeksel uit de mond gehaald. Vervolgens wordt er via de neus een monster afgenomen. De test wordt altijd afgenomen door medische medewerkers die onder toezicht staan van het medisch centrum Machtens.

 • Wie kan de test laten afnemen?

  Onze tests en manier van werken zijn geschikt voor elke persoon die wilt weten of hij/zij besmet is met het Covid-19 virus.

 • Wat moet ik doen als ik positief test?

  Wij maken hier officieel melding van bij de overheid. Uzelf dient zich te houden aan de vooropgestelde regels van de bevoegde autoriteiten. Meer info kan u hier terugvinden.

 • Heeft de test bijwerkingen?

  Over het algemeen zijn de bijwerkingen en klachten miniem. Sommige mensen hebben achteraf wat last van een prikkelend gevoel in de neus of wat neusloop. Deze klachten verdwijnen in principe vanzelf na enkele uren.

covid-19 pcr test
covid-19 pcr test